​Θέση πήρε η ΕΠΟ( Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) για το απαράδεκτο πανό που ανύψωσαν Έλληνες οπαδοί στο Γ. Καραϊσκάκης κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Βοσνία.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, το πανό έγραφε ««Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα», και αναφερόταν στο έγκλημα που έγινε τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, που σφαγιάστηκαν 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζήτησε συγγνώμη από τους Βόσνιους και καταδίκασε το συμβάν με κατηγορη��ατικό τρόπο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη μεγάλη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία.
Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη, εκ μέρους των ελάχιστων εκείνων που συμμετείχαν στη μισαλλόδοξη αυτή ενέργεια, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας αυτής.Σημειώστε ότι επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο εστάλη ήδη από την ΕΠΟ προς την Π.Ο. Βοσνίας Ερζεγοβίνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος με το απαράδεκτο πανό που ανύψωσαν στον αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία

Καταδικάζει την ανάρτηση του πανό εναντίον της Βοσνίας ο Γιώργος Βασιλειάδης