Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση απηύθυνε η πολιτεία αναφορικά με τη βία στα γήπεδα, ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν αλλάξει ριζικά η κατάσταση θα απαγορευθεί η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελα.

«Καμία παράγκα, κανένα οργανωμένο σύστημα, δεν θα γίνει ανεκτό» είναι το μήνυμα που στέλνει η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρω��υπυργό Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, αναπλ. Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και αναπλ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Πρώτον, στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνει, τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δεύτερον, από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφασίσει ότι θα επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί.

Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε, ας γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδη παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ. Ευχαριστώ πολύ.


Διαβάστε επίσης:
H...ΒΟΜΒΑ του Γιώργου Βασιλειάδη για το ελληνικό ποδόσφαιρο-Τι ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού