Ημερίδα με θέμα τη μοναδική εμπειρία του Μαραθωνίου δρόμου διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των απλών δρομέων, αλλά και του ευρύτερου κοινού για το αθλητικό, πολιτιστικό, ιστορικό και τουριστικό γεγονός που έλκει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος και δρομέας κ. Νίκος Αρμένης.

Ομιλητές θα είναι η πρωταθλήτρια Μαραθωνίου, προπονήτρια Δρόμων Αντοχής και Κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Αυθεντικής Διαδρομής και Μαραθωνίου Δρόμου, Μαρία Πολύζου, ο πρωταθλητής Μαραθωνίου, Πρωταθλητής Ορεινού Τρεξίματος (Trail Running) και Προπονητής Δρόμων Αντοχής, Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο μαραθωνοδρόμος, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζίλιας, Μιχάλης Καλομοίρης.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο ζωντανός θρύλος του Μαραθωνίου, ο Ολυμπιονίκης και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου, Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει επίσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), κύριος Paco Borao.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης (16.00 - 18.00) το Τμήμα της Αθλητικής Αριστείας της Μονάδας Αθλητιατρικής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διαδραστικό Εργαστήριο Αξιολόγησης - Παρακολούθησης της προετοιμασίας του Αθλητή, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περάσει από όλους τους σταθμούς δοκιμασίας. Η δράση των μετρήσεων θα αφορά περίπου διακόσια άτομα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και την ΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος και θα γίνει την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 στις 18.00 - 19.30.

Είσοδος Ελεύθερη | Συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας