​Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο, τον οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή της, μίλησε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Η διάσημη τενίστρια που έχει κερδίσει 18 τίτλους Grand Slam, πριν από έξι χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού κάτι που όταν το άκουσε για πρώτη φορά, ξέσπασε σε κλάματα.

«Δεν ξεχνάς την ημέρα που αλλάζει η ζωή σου. Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που μου είχα κάνει μια μαστογραφία. Ήμουν σε φόρμα έτρωγα καλά, αλλά αυτό συνέβη σε μένα. Ήμουν τυχερή που μπόρεσα να το ανιχνεύσω έγκαιρα. Αν είχα πάει την επόμενη χρονιά, θα μπορούσε να ήταν στο μεγάλο πρόβλημα» ��ίπε στην ισπανική εφημερίδα Marca. H βιοψία από κομμάτι που πήραν από το αριστερό της στήθος επιβεβαίωσε το κακό.

Για καλή της τύχη, όπως η ίδια εξομολογήθηκε, ο καρκίνος δεν έκανε μετάσταση.

«Ήταν το καλύτερο σενάριο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος μετά την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού» δήλωσε στο περιοδικό People Mindy Nagle, στενός φίλος της διεθνούς φήμης τενίστριας.Αμέσως μετά την διάγνωση η Ναβρατίλοβα ξεκίνησε ακτινοβολίες που κράτησαν έξι εβδομάδες.

Η ίδια, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας της προκειμένου να βοηθήσει πολλές γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού.

Η τενίστρια ένα μήνα μετά την ανίχνευση της ασθένειας της έπαιξε στο Indian Wells, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αϊτή.

Παράλληλα, προκειμένου να αφυπνίσει τις γυναίκες τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι γυναικολογικές εξετάσεις, ενώ χαρακτηρίσε τον εαυτό της κακό κορίτσι που δεν χτυπούσε συχνά την πόρτα του γιατρού.

«Ήταν σαν μια κλωτσιά στον κ@@@. Εγώ που είχα αντιμετωπίσει Κρις Εβερτ, Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες και τις αδελφές Ουίλιαμς, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο αντίπαλός μου θα βρισκόταν έξω από το γήπεδο».

Η αθλήτρια έχει γιατρευτεί πλήρως και πλέον νιώθει χαρούμενη που υ��άρχει ζωή και μετά τον καρκίνο.