​Στα ρεβέρ και στο ανάποδο σερβίς θα επιστρέψει η Μαρία Σαράποβα, τον Απρίλιο του 2017.

Η τενίστρια τον Ιανουάριο του 2016, μετά τον ημιτελικό με τη Σερένα Γουίλιαμς είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό για χρήση Meldonium.

Η Μαρία Σαράποβα δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και κατέφυγε στο Aνώτατο δικαστήριο το οποίο και μείωσε την ποινή της σε δεκαπέντε μήνες.

«Μετά από μία από τις δυσκολότερες μέρες της καριέρας μου τον περασμένο Μάρτιο όταν έμαθα την τιμωρία μου, πέρασα σε μία από τις πιο ευτυχισμένες, αφού έμαθα ότι επιστρέφω στο τένις τον Απρίλιο. Νιώθω ότι με τόσους τρόπους μου πήραν κάτι που αγαπούσα και αισθάνομαι ωραία που το πήρα ξανά πίσω. Το τένις είναι το πάθος μου και μου έχει λείψει. Μετράω τις μέρες για να γυρίσω στο court. Έχω μάθει από αυτό και ελπίζω να έχει μάθει και η ITF.

To CAS συμπέρανε ότι "το Πάνελ δεν συμφωνεί με πολλά από τα συμπεράσματα του δικαστηρίου της ITF. Πήρα από την αρχή την ευθύνη για το ότι δεν γνώριζα ότι το συμπλήρωμα που έπαιρνα επί δέκα χρόνια είχε απαγορευτεί. Αλλά έμαθα και πόσο καλύτερα άλλες ομοσπονδίες ενημέρωναν τους αθλητές για την αλλαγή του κανονισμού, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, όπου το Mildronate αγοράζεται ευρέως από εκατομμύρια ανθρώπων. Τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ελπίζω η ITF και άλλες σχετικές αντι-ντόπινγκ αρχές να μελετήσουν τι έκαναν οι άλλες ομοσπονδίες, ώστε να μην περάσει άλλος τενίστας αυτό που πέρασα εγώ» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σαράποβα.