​Μετά την απόφαση της IAAF να αφαιρέσει τα μετάλλια που κέρδισε η Πηγή Δεβετζή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, η άλτρια έδωσε την απάντησή της μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Να σας θυμίσουμε πως η IAAF στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η Ελληνίδα άλτρια βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη στις 31 Αυγούστου 2007 και της επιβάλλεται τετραετής αποκλεισμός, δηλαδή έως τις 10 Νοεμβρίου του 2019.

«Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ��λυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF , αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.Σε κάθε περί��τωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πηγή Δεβετζή χάνει τα μετάλλιά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ:Ντοπαρισμένη βρέθηκε η Δεβετζή-Της παίρνουν πίσω ολυμπιακό μετάλλιο