Τα όνειρα είναι αυτά που σου δίνουν τη δύναμη να σηκωθείς και να σταθείς γερά στα πόδια σου ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Τσαπατάκης, που όχι μόνο δεν τα παρατά, αλλά παλεύει μέχρι τέλους και τελικά αναδεικνύεται νικητής!
tsapa5.jpg
Τα τελευταία χρόνια έδινε μια άνιση μάχη με την γραφειοκρατία, προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στο Αστυνομικό Σώμα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του από μια θέση γραφείου.

Οι προσπάθειες του τελικά έπιασαν τόπο και σε λίγες ημέρες ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης θα επιστρέψει στην Αστυνομία.

«Στα 19 μου φοιτούσα ήδη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων. Μετά το ατύχημα ακολουθεί η αποχώρησή μου από τη Σχολή της Αστυνομίας επειδή κρίνομαι ακατάλληλος για τη συνέχιση των σπουδών από την υγειονομική επιτροπή λόγω της αναπηρία. Έτσι από το 2011 ξεκινάω έναν αγώνα... Τότε πέρασε μια διάταξη στην οποία αναφέρεται πως οι δόκιμοι αστυφύλακες που κρίνονται ακατάλληλοι παραμένουν σε υπηρεσία γραφείου. Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα έστειλα σειρά επιστολών σε πολλούς αρμόδιους», λέει αποκλειστικά στο star.gr και συμπληρώνει: «Μια εβδομάδα πριν αναχωρήσω για το Ρίο, ώστε να λάβω μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μου τηλεφώνησαν από το γραφείο του πρωθυπουργού και μου είπαν πως το θέμα προχωράει. Πράγματι, στις 15 Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος και τώρα περιμένω με ανυπομονησία να πιάσω δουλειά».

Ο Αντώνης έσπευσε να τονίσει πως αυτή η ευτυχής κατάληξη τον βοήθησε ψυχολογικά δίνοντας του άλλη ώθηση στους Παραολυμπιακούς. «Ήταν για μένα ένα θείο δώρο, στην όλη προσπάθεια που κάνω!», είπε.

Το παράπονο του Αντώνη

Μπορεί ο 28χρονος Χανιώτης να δικαιώθηκε, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει το παράπονο του.

«Αν δεν ήμουν Παραολυμπιονίκης και δεν είχα αυτό το βήμα στον Τύπο πως θα δικαιωνόμουν;» αναρωτιέται και συνεχίζει: «Δηλαδή αν ένα παιδί με αντίστοιχο πρόβλημα υγείας δεν ειναι αθλητής –και γνωστός- τι θα γίνει; Θα τον πετάξουν στον Καιάδα; Ναι μεν, εγώ δικαιώθηκα, αλλά αυτή είναι μια δεύτερη σκέψη που κάνω. Ελπίζω μέσα από αυτό τον νόμο που έγινε έπειτα από την δική μου παρέμβαση, να δικαιωθούν κι άλλα άτομα».

Το πανελλήνιο ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς και η φωτογραφία που έγινε viral

Μπορεί ο Αντώνης Τσαπατάκης να μην κατάφερε να περάσει στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο S5, όμως έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 37.57 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

tsapa1.jpg
Λίγες ώρες αργότερα, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα και να πει σε δύο ανθρώπους ένα μεγάλο ευχαριστώ, αναρτώντας μια πολύ συγκινητική φωτογραφία που έγινε viral, αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 11.515 likes, ενώ τα σχόλια έπεσαν «βροχή»!

«Ήταν ένας αγώνας δύσκολος. Έβαλα τα δυνατά μου για να αποδείξω κυρίως στον εαυτό μου, αλλά και στους φίλους μου ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Θα σταματήσω μόνο όταν πιστέψω ότι δεν μπορώ να δώσω άλλο. Τώρα ετοιμάζομαι για το 2020».

Οι άνθρωποι πρέπει να ονειρεύονται

Δυναμικός, αισιόδοξος και με ένα πλατύ χαμόγελο, ο νεαρός κολυμβητής αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην συγγραφή. Μαζί με την Έλενα Θωίδου έγραψαν ένα παραμύθι για παιδιά με τίτλο «Το όνειρο».
tsapa2.jpg

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και αποδείχτηκε «καλοτάξιδο» καθώς ήδη ετοιμάζεται για τη δεύτερη έκδοσή του. Όπως σημειώνει, «πήρα την απόφαση κατά τη διάρκεια επισκέψεών μου σε σχολεία. Μέσα από «Το όνειρο» παροτρύνω όλους τους ανθρώπους να ονειρευτούν και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα τα όνειρα μας θα γίνουν πραγματικότητα αρκεί να τρέξουμε και ίςως κάποιοι να θελήςουν να μας βοηθήςουν. Όλα θα γίνουν αρκεί να το θέλουμε πραγματικά»!

Τα μελλοντικά σχέδια για δημιουργία οικογένειας

Όπως κάθε νέος άνθρωπος έτσι και ο Αντώνης ονειρεύεται κάποια στιγμή να δημιουργήσει οικογένεια.
tsapa6.jpg

«Θέλω να κάνω τη δική μου οικογένεια και να αποκτήσω παιδιά. Οι ευθύνες των γονιών είναι μεγάλες και θέλω να είμαι ικανός για να κάνω ένα τέτοιο βήμα. Αυτό που επιθυμώ είναι η οικογένεια μου να βρίσκεται κάτω από την δική μου σκέπη, κάτω από τις δικές μου «φτερούγες». Βέβαια, θα κάνω τα πάντα για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά μου. Θέλω να είναι πάνω από όλα άνθρωποι που θα περπατούν στο δρόμο και όσοι τους βλέπουν να λένε: ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

Της Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
Ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης πρωταγωνιστεί στο clip του Γιώργου Σαμπάνη
Αντ. Τσαπατάκης: Θα χορέψω πεντοζάλι όταν θα σταθώ και πάλι στα πόδια μου!