​Ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Γαλατάσαραϊ, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές για την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο στην Τουρκία.

Πρόκειται για τον 54χρονο Ισμαΐλ Ντεμιρίζ που έπαιζε στην ομάδα το διάστημα μεταξύ 1984 και 1993 ενώ είχε συμμετάσχει στην εθνική ομάδα της Τουρκίας 27 φορές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan o πρώην αμυντικός συνελήφθη στη συνοικία Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης και φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο πρώην αμυντικός είχε τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα με τον Ουγκούρ Τουτουνεκέρ και άλλους ποδοσφαιριστές της Γαλατάσαραϊ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχε αφεθεί ελεύθερος έπειτα από απόφαση δικαστή της Κωνσταντινούπολης.

Ένας άλλος δικαστής όμως είχε άλλη άποψη και άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης. Έτσι νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τ��υ Ντεμιρίζ.

Μπλεξίματα με τις αρχές έχει και ένας άλλος πρώην ποδοσφαιριστής, ο Χακάν Σουκούρ που ζει στις ΗΠΑ. Ο Χασάν αναζητείται από τις τουρκικές αρχές και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Η Γαλατασαράι από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις κάρτες μελών του συλλόγου των Σουκούρ, Ντεμιρίζ και άλλων πρώην ποδοσφαιριστών της όπως του Αρίφ Ερντέμ, οι οποίοι βαρύνονται με υποψίες για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία:Πάνω από 2.000 ένστολοι απολύονται για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος

«Αγνοούνται» 32 διπλωμάτες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία