​Φορώντας ένα μακρύ, ανοιχτό πράσινο πουκάμισο και ένα λευκό ύφασμα τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι του, ένας πρώην παίκτης στο UTEP και προπονητής μπάσκετ του πανεπιστημίου του ��έξας, Ελ Πάσο, ο Κρίστοφερ Κρεγκ, εισέβαλλε σε δημοτικό σχολείο στη Γιούτα και απείλησε να το ανατινάξει.

Ο 35χρονος που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα είχε στείλει mail στο εκπαιδευτήριο κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του.

«Γεννήθηκα με το όνομα του σκλάβου Κρίστοφερ Κρεγκ. Τώρα είμαι γνωστός ως Μωάμεθ Αλαχ Κιντρ της ισλαμικής τζιχάντ» ανέφερε στο μήνυμα του, ενώ λίγο αργότερα παρουσιάστηκε στο σχολείο και είπε στην γραμματέα να εκκενώσουν το κτίριο.

Το σχολείο εκκενώθηκε αμέσως και 250 περίπου παιδιά συγκεντρώθηκαν σε ασφαλή χώρο. Ο ίδιος μίλησε με διαπραγματευτές της αστυνομίας, πριν παραδοθεί, μετά από τρεις ώρες.

«Αυτό που συνέβη είναι μια αμερικάνικη τραγωδία. Δεν νομίζω ότι ο Κρεγκ είναι επικίνδυνος. Είναι πλη��ωμένος και χρειάζεται βοήθεια» δήλωσε ο πρώην βοηθός του προπονητή του Κρεγκ στο UTEP, Ρας Μπράντμπαρντ μιλώντας στο Ισπανικό "El Paso Times".

Ο πρώην παίκτης στο UTEP και στη Δυτική Αριζόνα, συνελήφθη και κατηγορείται για ανάμεσα σε άλλα, για τρομοκρατία και απόκρυψη ταυτότητας.