Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο περιοδικό Down Town, o Πύρρος Δήμας, ο οποίος δηλώνει υπερήφανος τόσο για τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, την οικογένεια, την καταγωγή του, όσο και για την μπακίτσα, όπως λέει, που έχει κάνει.

Στην ερώτηση αν τον σταματάνε στον δρόμο και του λένε ακόμα και σήμερα «Κάτσε κάτω από την μπάρα», απάντησε: «Πολύς κόσμος με συγχαίρει για τις επιτυχίες και για την προσπάθεια που έχω κάνει. Κλασσικές ατάκες. Δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά είναι καθημερινό. Δεν νιώθω ότι έχω χαθεί ή ότι ξεχάστηκα».

Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την ενασχόλησή του με την πολιτική. Άραγε θεωρεί ότι έχασε ή κέρδισε από αυτήν του την απόφαση;

«Μόνο έχασα από την πολιτική.Τι να σου πω; Καταρχάς έχασα τη δουλειά μου. Πριν ήμουν στο Στρατό και παραιτήθηκα. Είναι η μόνη υπηρεσία στην οποία δεν μπορείς να επανέλθεις. Τέλος πάντων, εγώ από την πολιτική δεν είχα να κερδίσω τίποτα. Το όνομά μου ήταν ψηλά, ήμουν αγαπητός στον κόσμο, δεν χρωστούσα σε κανέναν και δεν είχα κανέναν λόγο να μπω στην πολιτική, πέρα από το να προσφέρω. Φυσικά, δεν θα έλυνα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά θα βοηθούσα στο κομμάτι του αθλητισμού. Και μην ξεχνάς ότι μπήκα στην πολιτική όταν όλοι έφευγαν σαν λαγοί. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Θεωρώ ότι έκανα το σωστό ως Έλληνας πολίτης».

Όσο για το πώς αντιδρά όταν διαβάζει δημοσιεύματα που λένε ότι έγινε αγνώριστος δήλωσε: «Προσπαθώ να είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Έχω σταματήσει από το 2004 και σίγουρα έχω πάρει κάποια κιλά με δεδομένο ότι δεν γυμνάζομαι πια. Δεν ασχολούμαι πολύ ��ε τον εαυτό μου. Έχω full time 24ωρη δουλειά με τα παιδιά. Σκέψου ότι ξυπνάω ξημερώματα για να πάω τη μικρή για κωπηλασία. Δεν προλαβαίνει, οι υποχρεώσεις και οι δουλειές τρέχουν και ο χρόνος που χαλαρώνεις είναι λίγος. Η προπόνηση δεν βοηθάει όταν γίνεται μια στο τόσο και όχι σε σταθερή βάση. Προσπάθησα κάποια στιγμή να κάνω γυμναστική δυο-τρεις φορές την εβδομάδα και ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά τώρα έχουμε κάνει λίγη μπακίτσα. Αλλά και αυτό είναι ωραίο. Από τις γυναίκες φίλες μου ακούω καλά λόγια για την μπακίτσα που έχω. Δεν είναι κακό. Λένε πως ότι έχεις, είναι καλό. Είναι επένδυση. Σίγουρα θα ήθελα να είμαι το κορμί και το σώμα που ήμουν αλλά έκανα και δέκα ώρες προπόνηση την ημέρα. Τώρα αυτό δεν το κάνω. Τι να κάνουμε τώρα; Θα πρέπει να είμαι όλη τη μέρα μπροστά στον καθρέφτη και να κοιτάω αν ο ένας κοιλιακός έφυγε ή πήγε πιο δεξιά;»

Τέλος, ο πρώην Ολυμπιονίκης αποκάλυψε αν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να ντοπαριστεί.

«Αυτά τα 16 χρόνια ήμουν στο στόχαστρο όλων. Όταν έμπαινε ο έλεγχος μέσα στο γυμναστήριο, εγώ, ο Κάχι και ο Βαλέριος ξέραμε πολύ καλά τη διαδικασία. Δεν χρειάστηκε ποτέ να ντοπαριστώ. Άλλωστε, μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου με βιταμίνες, πρωτεΐνες και καρνιτίνες. Εγώ έχω δουλέψει από τα επτάμιση χρόνια μου μέχρι τα 33 που σταμάτησα. Δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν ήμουν ποτέ αραχτός. Πάλεψα πάρα πολύ σε όλη μου τη ζωή και είμαι περήφανος για όλη αυτή την πορεία μου. Κανείς δεν μπορεί να μου καταλογίσει τίποτα. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Και έφυγα πολύ χορτάτος από τον χώρο. Τι άλλο να πάρεις ως αθλητής; Τρία χρυσά και ένα χάλκινο. Ούτε στα καλύτερά μου όνειρα δεν το σκεφτόμουν».

Διαβάστε επίσης:

Ο γιος του Πύρρου Δήμα ετοιμάζεται να ασχοληθεί με την πολιτική στην άλλη όχ��η του Ατλαντικού