Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC), η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και 68 Ρώσοι αθλητές έφτασαν σε συμφωνία, προκειμένου το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) να επιλύσει τη διαφορά που έχει προκύψει αναφορικά με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως γνωστοποίησε το CAS.

«Τα μέρη συμφώνησαν σε μια ταχεία διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου 2016, με την έκδοση της τελικής απόφασης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το CAS, το οποίο εδρεύει στη Λοζάνη.

Οι αθλητές είναι αντίθετοι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η IAAF σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ στη χώρα που συντάραξαν τον παγκόσμιο στίβο.

Οι αθλητές ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία.

Πάντως, η IAAF έχει ανακοινώσει ότι η συμμετοχή στο Ρίο θα επιτραπεί σε λίγους μόνο Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης: