Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που δεν έγινε ποτέ ανάμεσα στον ίδιο με τους εκπροσώπους των μεγάλων ΠΑΕ, αλλά και στη ματαίωση του Κυπέλλου, την οποία θα στηρίξει σε οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να ασχολείται μονίμως με τα ζητήματα του ποδοσφαίρου. Όμως η διαπλοκή των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, το έχουν οδηγήσει σε αυτή τη θέση σήμερα. Αναξιοπιστία και καχυποψία επικρατεί. Ακόμη κι αν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού:

Για τον αθλητικό Νόμο: "Πριν δέκα μήνες η βουλή ψήφισε έναν νόμο και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Μεταξύ των διατάξεων που ψηφίστηκαν είναι η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων ποδοσφαίρου, της ΕΠΟ με τακτικούς δικαστές. Τότε η πλειοψηφία των ομάδων τοποθετήθηκαν θετικά. Μετά την ψήφιση δήλωσαν ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Δυστυχώς δεν υπάρχει απόφαση των πειθαρχικών οργάνων, που είναι στελεχωμένα από τακτικούς δικαστές, που να μην προκαλούν ανακοινώσεις. Ερωτώ μπορούν να μας πουν ποιοι επιτέλους θέλουν να δικάζουν; Με το προηγούμενο καθεστώς είχαν όλοι αντιρρήσεις. Δεν τους κάνουν ούτε οι τακτικοί δικαστές;

Από αυτή τη θέση και με βάσει το νόμο της 13ης Μαΐου και της στελέ��ωσης των πειθαρχικών οργάνων από πειθαρχικούς δικαστές θα εμπιστευτώ την κρίση αυτών των ανθρώπων. Μπορεί κάποιες φορές να είναι λανθασμένη, αλλά δεν είναι ποτέ με δόλο. Όποιος αισθάνεται ότι αδικείται, μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια όργανα".

Για τις ποινές που επιβάλλονται: "Εκείνο που ξεπερνά κάθε έννοια αντικειμενικής κρίσης είναι ότι υπάρχουν ανακοινώσεις ομάδων που καταλογίζουν τις ποινές που επιβάλει το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, στον υφυπουργό αθλητισμού. Από που και ως πού! Γιατί γίνεται αυτή η αθλιότητα; Γιατί γίνεται επί μονίμου βάσεως; Εκτός κι αν θέλουν να πουν ότι οι τακτικοί δικαστές άγονται και φέρονται. Το οποίο είναι αθλιότητα. Ή να θέλουν να αποψιλώσουν από οποιοδήποτε κύρος αυτά τα όργανα.
Τι γίνεται τέλος πάντων για να στραφούν οι οπαδικοί στρατοί που εξυπηρετούν οπαδικά συμφέροντα εναντίον της Κυβέρνησης; Ας μιλήσουν καθαρά. Γιατί αυτή η ακατάσχετη ψευδολογία, γιατί αυτή η δολιότητα;".

Για τη συνάντηση με τους μεγάλους: "Σχετικά με τη συνάντηση που επρόκειτο να γίνει με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ , γράφτηκαν πολλά που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Είχα δηλώσει ότι οι πρόεδροι των μεγάλων ΠΑΕ καλό θα είναι αντί να αναλώνονται στην έκδοση πολεμικών ανακοινώσεων να συζητήσουν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα ότι όλοι συμφώνησαν να καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε. Σεβαστή η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κάτσει. Δεν μου πέφτει λόγος να κρίνω. Περιμέναμε την απάντηση των υπολοίπων-είπαν βεβαίως θα έρθουμε. Επί σχεδόν 15 μέρες περιμέναμε την απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Γι΄αυτό έγινε η δημοσιοποίηση της συνάντησης όταν μας απάντησαν θετικά. Μου προκαλεί εντύπωση πως ενώ ήταν γνωστό, την ημέρα που θα γινόταν η συνάντηση, υπήρξε τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Δεν θα κρίνω το νομικό υπόβαθρο μιας τέτοιας απόφασης. Μου προκαλεί εντύπωση πώς στο και πέντε υπήρξε τέτοιο ζήτημα. Υπήρξαν τοποθετήσεις που αγγίζουν τα όρια της τερατολογίας. Τι ευθύνη είχε το Υπουργείο και εγώ για τη ματαίωση της συνάντησης. Είχα τη δυνατότητα να θέτω ερωτήματα αν μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να συμμετάσχει; Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να κάνει ο Εισαγγελέας, αν τον ρωτούσα, θα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο".

Για το Κύπελλο Ελλάδας: "Δεν ξέρω από που προκύπτει ότι την απόφαση που λάβαμε μετά από μεγάλη σκέψη, επιθυμούμε να την ακυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στις 13:30 αύριο (σ.σ. 29/3) είναι η συνεδρίαση. Σας καλώ να την παρακολουθήσετε για να δείτε την πληρότητα των νομικών ισχυρισμών που εισφέρει στη συζήτηση το Υπουργείο. Αν βγάλετε συμπέρασμα ότι θέλουμε η υπόθεση αυτή να οδηγηθεί σε δικαστική ήττα, τότε κάτι δεν θα έχω καταλάβει εγώ καλά. Εμείς δίνουμε μάχη για την επιβεβαίωση της απόφασής μας. Ήταν βάσιμη νομικά και ως μέτρο δίνει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα αυτό της δημόσιας τάξης. Την Τετάρτη (30/3) θα δεχθώ αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA".

Για τη διαιτησία: "Είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις για τη διαιτησία. Υπάρχουν διαιτητές που μπορεί να κ��νουν ένα λάθος και να βρεθούν χωρίς να φταίνε μέσα στην οργή των οπαδών. Περιμένω έναν ουσιαστικό διάλογο. Εκείνο που δεν μπορεί να τύχει παραπάνω επεξεργασίας είναι ένας νόμος που ψήφισε η Βουλή και ήδη εφαρμόζεται. Για όλα όμως τα θέματα θέλω να ακούσω προτάσεις και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά και αυτή η συνάντηση".