Σε απόλυτη ταύτιση με την τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Γκουστάβο Πογέτ αποδέχεται την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου, έστω κι αν θεωρεί πως η ομάδα του χάνει την ευκαιρία να κατακτήσει έναν τίτλο. Ωστόσο, ο Ουρουγουανός το πήγε ακόμα πιο μακριά, θεωρώντας ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα:

«Είμαι λίγο στεναχωρημένος. Περίμενα ένα συγκεκριμένο μέτρο. Να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να σταματήσει μόνο το Κύπελλο και να έχουν επιπτώσεις μόνο οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν. Αυτό το μέρος της απόφασης με κάνει να αισθάνομαι λίγο στεναχωρημένος και πιστεύω ότι είναι άδικο. Πιστεύω ότι αν υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ευθύνη την έχουν όλοι. Όχι μόνο οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες που ήταν στα ημιτελικά. Αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερες επιπτώσεις από τους υπόλοιπους. Δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιο αυτό που έγινε. Σέβομαι όμως την απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα και ελπίζω να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα μέχ��ι το τέλος. Ήρθα εδώ για να κερδίζω και δυστυχώς μου στέρησαν τη δυνατότητα να τα καταφέρω», είπε ο Πογέτ σε δηλώσεις του στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Και πρόσθεσε: «Εγώ συμφωνώ με την απόφαση του υφυπουργού. Στη θέση του θα είχα μια πιο σκληρή στάση. Θα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο, άρα δεν θέλω να παρεξηγηθεί και να νομίζει κάποιος ότι είπα πως δεν έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εννοώ ότι έπρεπε να διακοπούν όλες οι διοργανώσεις και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».