​Με το καλημέρα στην σεζόν της Φόρμουλα 1 στο Γκραν πρι της Αυστραλίας είχαμε τρομακτικό ατύχημα στο 17ο γύρο που ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημίες και όχι κάτι σοβαρό για τον Φερνάντο Αλόνσο και τον Εστεμπάν Γκουτιέρες που τράκαραν.

Το μονοθέσιο του Αλόνσο βρήκε το προπορευόμενο του Γκουτιερες και αφού προσέκρουσε με σφοδρότητα στις μπαριέρες στην συνέχεια απογειώθηκε για να διαλυθεί λίγο πιο πέρα.

Από τα συντρίμμια του μονοθέσιου βγήκε έντρομος αλλά χωρίς κάποια ζημιά ο Αλόνσο την στιγμή που ο Εστεμπάν Γκουτιέρες έτρεχε προς το μέρος του για να διαπιστώσει με τεράστια ανακούφιση ότι ο συναθλητής του δεν είχε πάθει ζημιά.

Η εικόνα μετά την σφοδρή σύγκρουση ήταν απίστευτη και ο ίδιος ο Αλόνσο αφού επεσήμανε ότι δεν ευθύνεται ο Γκουτιερες για το τρακάρισμα δήλωσε τυχερός που δεν έπαθε τίποτα.

«Έχω την επίγνωση ότι σήμερα ξόδεψα μια από τις ζωές που μου έμειναν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Μακλάρεν, τη FIA για την τωρινή ασφάλεια των μονοθεσίων. Στους συναδέλφους μου και τους οπαδούς για την ανησυχία που επέδειξαν και την ασυνήθιστη στήριξη. Τώρα μένει να αποθεραπευτώ και να σκεφτώ το Μπαχρέιν και να ανεβώ στο όχημα, για να πάρω τους πρώτους μου πόντους», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Instagram ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά και για την ιστορία όταν ξεκίνησε και πάλι τον κέρδισε ο Ρόσμπεργκ με δεύτερο τον Χάμιλτον και τρίτο τον Φέτελ.