Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον Ιγκόρ Τούντορ, η ξαφνική απομάκρυνση του από τον ΠΑΟΚ πριν δέκα μέρες.

Με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr της πατρ��δας του, ο πρώην προπονητής του "Δικεφάλου" εξωτερίκευσε αυτά τα συναισθήματα για την λύση της συνεργασίας του, ενώ αναφέρθηκε και σε επί μέρους ζητήματα της ομάδας.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του Τούντορ:

Για το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ: «Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα. Υπάρχει μια αίσθηση θλίψης, θυμού, νοσταλγίας αλλά και υπερηφάνειας. Ακόμη κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχει και αίσθηση ανακούφισης».

Για τον λόγο που έφυγε: «Δυστυχώς όλα τα καλά που έκανα τους τελευταίους 9 μήνες, δεν θεωρήθηκαν αρκετά από τον ΠΑΟΚ. Θεωρ��ύσαν ότι μια ήττα έφερνε το τέλος του κόσμου και πίστευαν ότι το να κερδίσει η ομάδα κάποιο τρόπαιο είναι κάτι λογικό».

Για τις απαιτήσεις: «Με όλο τον σεβασμό που έχω στον ΠΑΟΚ, το να κοιτάς την νίκη και την επιτυχία είναι λογικό. Κοιτάζοντας τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να δούμε πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τον σύλλογο ένας τίτλος ωστόσο για κάποιο λόγο απαιτείται η νίκη. Οι οπαδοί περιμένουν ότι με τον νέο επενδυτή θα βελτιωθούν τα αποτελέσματα και η ομάδα θα κερδίσει τρόπαια. Αυτό πάντως δεν συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι δυσαρεστημένοι και θέλουν καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό».

Για το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ: «Μπορεί να έχεις λεφτά, μια καλή οικονομική πολιτική και ένα δυνατό εμπορικό τμήμα αλλά αν δεν έχεις αθλητική φιλοσοφία και ξεκάθαρο μακροπρόθεσμο σχέδιο, ικανούς και τίμιους ανθρώπους να δουλέψουν πάνω σε αυτό, δεν μπορεί να συμβεί τίποτα. Κοιτάξτε πόσες αλλαγές προπονητών έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πόσοι πολλοί πρόεδροι και διοικούντες υπήρξαν. Αυτή την σεζόν υπήρχαν δύο πρόεδροι. Είχαμε συναντήσεις όπου κανείς δεν ήξερε ποιος αποφασίζει τι και ο διευθυντής με τον προπονητή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιους παίκτες θα φέρουν στην ομάδα. Αυτά είναι γελοία πράγματα να συμβαίνουν σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης άκουγε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν πολύ λίγο σχετικοί με τον ποδόσφαιρο. Ο Σαββίδης ζήτησε να αντικαταστήσω τον Ιβάν Λέκο με τον Βλάνταν Ιβιτς και εγώ αρνήθηκα».