Προσωπικοί λόγοι υποχρέωσαν τον Γιάννη Χατζηνικολάου να ζητήσει από τους διοικούντες την ΠΑΕ Πανθρακικός να λύσουν την συνεργασία τους, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Super League. Από την πλευρά τους και σεβόμενοι την επιθυμία του Έλληνα τεχνικού, οι ιθύνοντες του Πανθρακικού συμφώνησαν και πλέον βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Πανθρακικός, αποδεχόμενη το αίτημα του Γιάννη Χατζηνικολάου για την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία, εξαιτίας σοβαρών προσωπικών λόγων, ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μαζί του και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Χατζηνικολάου ευχαρίστησε την διοίκηση για την κατανοήση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πρόσθεσε: «Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν και καθιστούν απολύτως αναγκαίo να βρίσκομαι δίπλα στην οικογένειά μου, ζήτησα από τη διοίκη��η της ομάδας να αποχωρήσω από την τεχνική ηγεσία. Λυπάμαι που το έργο μου δε γίνεται να ολοκληρωθεί και εύχομαι ο Πανθρακικός να επανέλθει στις επιτυχίες που του αρμόζουν».