Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που προκαλεί ντροπή! Οπαδοί της Αϊντχόφεν λίγες ώρες πριν το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης πήγαν στην Plaza Mayor της Μαδρίτης για να πιουν καφέ.

Κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους κάποιες γυναίκες από την Ρουμανία και άρχισαν να ζητιανεύουν. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να τους πετάνε κέρματακαι καθώς αυτές έσκυβαν να τα μαζέψουν εκείνοι γελούσαν ενώ δεν δίστασαν ακόμα και να τις βρίσουν.

Αντιδράσεις για την συμπεριφορά των φιλάθλων

Το κίνημα κατά της μισαλλοδοξίας στην Ισπανία, ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση και κυρώσεις από την UEFA, για τις πράξεις της «ρατσιστικής ταπείνωσης» που διαπράχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στο κέντρο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «AS», το εν λόγω κίνημα καταδ��κασε την ταπεινωτική συμπεριφορά από τους υποστηρικτές της ολλανδικής ομάδας στις τσιγγάνες.

«Αυτό είναι που θα χρειαστεί να μελετήσει ο εισαγγελέας με τις καταγραφές και τις διαθέσιμες μαρτυρίες και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας, να προχωρήσει σε μια καταγγελία για τις ενέργειες αυτές και μία πιθανή αποζημίωση για τα άμεσα θύματα, επειδή μια δημοκρατική κοινωνία σε τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να παραμείνει αδιάφορη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος ζητά από το Συμβούλιο Αθλητισμού την εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα της UEFA, που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων, όταν «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων προσβάλλονται για οποιοδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του δέρματος, της φυλής, της θρησκείας ή τις καταγωγής τους».

Δείτε το βίντεο…