Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο τένις η παραδοχή της Μαρία Σαράποβα πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στη Ρωσίδα, αλλά ο Ράφα Ναδάλ επιτέθηκε, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Είναι άσχημα νέα για το άθλημά μας. Είναι άσχημο, γιατί το άθλημά μας πρέπει να είναι και να φαίνεται καθαρό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ένα καλό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ», τόνισε ο 29χρονος πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα και σε σχετική ερώτηση απάντησε ενοχλημένος: «Δεν βρέθηκα ποτέ σε πειρασμό να κάνω κάτι λάθος. Είμαι πολύ μακριά από αυτό, από το ντόπινγκ, είμαι εντελώς καθαρός».

Στη συνέχεια κατέληξε μιλώντας για το θέμα της Σαράποβα: «Είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Λάθη, φυσικά, συμβαίνουν. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθος της Μαρίας. Δεν ήθελε να το κάνει. Είναι φανερό ότι ήταν αμέλεια. Αυτοί, όμως, είναι οι κανονισμοί και τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» η καριέρα της Σαράποβα- Την «έκοψε» η Nike!

ΦΩΤΟ: H ΠΡΩΤΗ εμφάνιση της Σαράποβα μετά την αποκάλυψη για το ντόπινγκ!