Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης θα εκτελεί πλέον καθήκοντα γενικού γραμματέα στην UEFA, καθώς η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή της επέλεξε τον 50χρονο Έλληνα για να καλύψει το κενό του Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Θεοδωρίδης εργάζεται στην UEFA από τον Ιανουάριο του 2008, πρώτα ως διευθυντής του τομέα εθνικών ομοσπονδιών και στη συνέχεια ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας από τον Οκτώβριο του 2010.

Στο μεταξύ, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA επιβεβαίωσε εκ νέου την απόφαση που έλαβε τον Ιανουάριο, ότι δεν θα προγραμματιστούν προεδρικές αρχαιρεσίες στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, έως ότου το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) πάρει μια απόφαση όσον αφορά την έφεση που έχει καταθέσει ο Μισέλ Πλατινί.

Ωστόσο, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε στη συνεδρίασή της την ατζέντα του 40ου τακτικού κογκρέσου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας που θα λάβει χώρα στη Βουδαπέστη στις 3 Μαΐου.

Σε αυτήν την ατζέντα περιλαμβάνεται και η αίτηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου, προκειμένου να γίνει μέλος της UEFA, καθώς και η εκλογή μιας γυναίκας εκπροσώπου στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Η καταλητική προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων γι' αυτή τη θέση ορίστηκε στις 19 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στην «τεχνολογία γραμμής», η οποία θα χρησιμοποιηθεί από την επόμενη σεζόν στο Champions League, αποφασίστηκε να εφαρμοσθεί στους εφετινούς τελικούς του Champions League και του Europa League, σε Μιλάνο και Βασιλεία, αντίστοιχα.

Τέλος, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι κανονισμοί διοργανώσεων της σεζόν 2016/17 στο Champions League, το Europa League και το Ευρωπαϊκό, Super Cup. Η επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA θα λάβει χώρα στη Βουδαπέστη στις 2 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA
Ινφαντίνο: «Κανονικά τα Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ»