Στη σκιά των όσων συνέβησαν στο παιχνίδι της Τούμπας για το κύπελλο μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί το κυριακάτικο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και της ομάδας του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς υπάρχει σχετικό αίτημα της αστυνομίας προς το υπουργείο.

Οι αρχές ασφαλείας δηλώνουν πως αδυνατούν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης εκφράζονται φόβοι να υπάρξει «συνέχεια» στα όσα συνέβησαν στην Τούμπα και ζητούν την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης, η ΠΑΕ Ηρακλής είχε πάρει θέση στα όσα ακούγονταν για πιθανή αναβολή του αγώνα και είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας της Κυριακής.

Η ανακοίνωση: «Ο Ηρακλής θέλει να παίξει την Κυριακή. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι ντροπιαστικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλα η λύση είναι να αντιμετωπιστεί η βία και η διαφθορά και όχι να σταματά να προχωρά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να προσπαθε�� να αναπτυχθεί. Ένα από τα όνειρα μας είναι να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσεων, αυτό άλλωστε είναι ευθύνη της κάθε ομάδας, των θεσμών του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας.

Η ματαίωση των αγώνων σκοτώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το σκοτώνει σε εθνικό επίπεδο και παράλληλα δεν του επιτρέπει να ξεχωρίσει. Η αντιμετώπιση των θεμάτων της διαφθοράς και της βίας είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις και να λάμψεις σε διεθνές επίπεδο.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ρίζες του προβλήματος και όχι να τιμωρεί τους αληθινούς οπαδούς του ποδοσφαίρου. Άλλωστε το να ματαιώνεις τους αγώνες είναι σα να βάζεις τσιρότο σε μια ανοικτή πληγή που αιμορραγεί».