Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον Άνταμ Τζόνσον για τη μία από τις δύο κατηγορίες που τον βαραίνουν αναφορικά με τη σεξουαλικής παρενόχληση του 15χρονου κοριτσιού.

Μετά από μία συνεδρίαση που διήρκησε επτά ώρες στο «Bradford Crown Court», οι δικαστές αποφάνθηκαν πως ο πρώην άσος της Σάντερλαντ κρίνεται αθώος για το συμβάν της 30ης Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

Ο Τζόνσον κατηγορήθηκε πως είχε σεξουαλική επαφή με το ανήλικο κορίτσι μέσα στο τζιπ του, ωστόσο, τα όσα είπε ήταν αρκετά ώστε να πείσουν το δικαστικό σώμα πως είναι «καθαρός» για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αντιθέτως, το σώμα των ενόρκων, που αποτελούσαν 8 γυναίκες και 4 άνδρες, τον καταδίκασε για σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς δεν δεν πείστηκε κυρίως από την κατάθεση της 15χρονης μαθήτριας και τα στοιχεία, ότι στο 2ο ραντεβού της με τον Άγγλο διεθνή παίκτη του έκανε στοματικό έρωτα.

«Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μου», αναφέρει σε δήλωσή της το θύμα της υπόθεσης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου του Μπράντφορντ. Ο δικαστής Τζόναθαν Ρόουζ προειδοποίησε τον Τζόνσον ότι κινδυνεύει με φυλάκιση και μάλιστα του είπε να «αποχαιρετήσει την κόρη του».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, στο πλευρό του ποδοσφαιριστή ήταν η πρώην σύζυγός του, Στέισι Φλάουντερς που μάλιστα κατέθεσε υπέρ του Τζόνσον παρά το γεγονός ότι την είχε απατήσει –όπως υποστήριξε η ίδια– με αρκετές γυναίκες.

Ο Δικαστής είχε ζητήσει από το σώμα των ενόρκων να βγάλει ομόφωνη απόφαση για τις κατηγορίες που βάραιναν τον παίκτη, κάτι που δυσκόλεψε πολύ τους ενόρκους που συνεδρίαζαν σχεδόν 2 ημέρες!

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει το ύψος της ποινής σε 2 με 3 εβδομάδες και μέχρι τότε θα οριστεί εγγύηση για τον Τζόνσον με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος κινδυνεύει με μεγάλη ποινή φυλάκισης (ακόμη και 10 χρόνια)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι έκανε ΣΕΞ με 15χρονη!
Αποκαλύψεις ΣΟΚ για τον ΓΝΩΣΤΟ ποδοσφαιριστή από 15χρονη: Έβα��ε το χέρι μου στο ΠΕΟΣ του και…
Η παραδοχή του Τζόνσον για την 15χρονη: «Δεν έχω δικαιολογία. Ήξερα την ηλικία της»