Ο Μάκης Καλαράς, ο Παραολυμπιονίκης στη δισκοβολία και το sit ski έδωσε τη δική του απάντηση στον Λάκη Λαζόπουλο και τα όσα είπε στην εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" για τον Σόιμπλε και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Με χιούμορ, αλλά και ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά ξέρω πολλούς στη φάση μου, που έχουν εξελιχθεί και όχι καθηλωθεί, όπως νομίζει ο κύριος Λαζόπουλος. Αλλά ας μην κρυβόμαστε, δεν είναι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο» και συμπλήρωσε μιλώντας στο Down Town: «Ο Λαζόπουλος που μας απασχόλησε τις τελευταίες μέρες είναι ένα μικρό δείγμα της κοινωνίας, αρκετό για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πλήρης άγνοια σε σχέση με την κινητική αναπηρία. Δεν ένιωσα ποτέ το μυαλό μου να κολλάει σε μια ιδέα. Δεν ένιωσα ποτέ εμμονικός, δεν απελπίστηκα ποτέ. Δεν καθηλώθηκα ποτέ σε μια αντίληψη. Αντίθετα. Το μυαλό μου χρειάστηκε να γίνει πιο κοφτερό, έμαθα να σκέφτομαι αλλιώς. Να ελίσσομαι. Θες εγωιστικά; Δεν ξέρω. Έπρεπε όμως να επιβιώσω».

Τέλος, ο Μάκης Καλαράς δήλωσε: «Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω αφορούν μια παράνοια. Η μόνη παραφροσύνη που βλέπω είναι η συμπεριφορά όσων αντιμετωπίζουν τους κινητικά ανάπηρους ως παράφρονες. Αυτοί είναι οι πραγματικά καθηλωμένοι σε μια ιδέα».