Αν έχεις πραγματική θέληση τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει! Αυτή η φράση ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Ντέρεκ Ράμπελο.
derek_rabelo_fi.jpg

Ο πατέρας του 23χρονου Βραζιλιάνου ονειρευόταν πριν καν γεννηθεί να τον μάθει σερφ, αλλά το όνειρό του μπήκε για λίγο στην άκρη, όταν ο γιος του γεννήθηκε τυφλός εξαιτίας γλαυκώματος.

Ο μικρός Ντέρεκ, ακούγοντας ιστορίες από τον πατέρα του, ήθελε και εκείνος μεγαλώνοντας να μάθει τι είναι το σέρφινγκ και κάποια μέρα να κάνει και ο ίδιος.
Σε ηλικία 17 ετών, μαθαίνει ποιο ήταν το όνειρο του πατέρα και αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να το κάνει πραγματικότητα.

surfer04.jpg

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε: «Αρχικά ο μπαμπάς μου, με ενθάρρυνε και με βοήθησε πολύ», και πρόσθεσε: «Πηγαίναμε στον ωκεανό μαζί τα πρωινά. Εκεί πήγα και έκανα μαθήματα σέρφινγκ για να εξασκηθώ και να μάθω τα βασικά που έπρεπε. Έκανα επίσης πρακτική με πολλούς φίλους μου. Εκείνοι πάντα θεωρούσαν ότι είμαι σαν αυτούς».

surfer06.jpg

Ο νεαρός σέρφερ αποκάλυψε ποια είναι η τεχνική του για να καταφέρει να μάθει σέρφινγκ και να «ελέγχει» τα κύματα. Όπως είπε, έμαθε να ξεχωρίζει τα κύματα από... τον ήχο τους!

«Ακούω τον ωκεανό και τα αισθάνομαι. Κάθε μέρος ενός κύματος κάνει διαφορετικό ήχο. Έτσι, μπορώ να αποφασίσω απέναντι σε ποια πλευρά του κύματος θα πρέπει να σερφάρω. Εάν έχεις ένα όνειρο, θα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Διαφορετικά, δεν μπορείς να το κάνεις. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε ισχυρές αισθήσεις που μας δόθηκαν από το Θεό. Χρησιμοποιήστε τες με πάθος και επιμονή», δήλωσε.

surfer09.jpg