Παίκτης του Παναθηναϊκού και τυπικά είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Οι όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ξεπεράστηκαν, οι «πράσινοι» έλαβαν στα χέρια τους το έγγραφο που περίμεναν από την Ιντεπεντιέντε και χωρίς καμία χρονοτριβή ανακοίνωσαν την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού (8η μεταγραφή) μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ κατέθεσαν ήδη το δελτίο του Αργεντινού στην ΕΠΟ έτσι ώστε να έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική της Super League κόντρα στην Ξάνθη.

Οι πρώτες δηλώσεις του Βιγιαφάνιες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό

Λίγα λεπτά το αίσιο τέλος στην εκπνοή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Λούκας Βιγιαφάνιες απελευθερωμένος από την πίεση και το άγχος, έκανε με πλατύ χαμόγελο τις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού λίγο πριν φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και με το «19» στην πλάτη.


-Υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες αλλά τελικά κατέληξες στον Παναθηναϊκό. Πώς πήρες αυτή την απόφαση;
«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Και πολύ γνωστός παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Όταν έμαθα για την πρότασή του, είπα ότι θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό. Είμαι ήρεμος σαν χαρακτήρας και έτσι αντέδρασα με ψυχραιμία όλο αυτό το διάστημα. Όλα πήγαν καλά».


- Νιώθεις έτοιμος γι’ αυτή τη νέα πρόκληση;
«Ναι, νιώθω έτοιμος. Ελπίζω να γράψω τη δική μου ιστορία στον Παναθηναϊκό. Αυτό θέλω. Γι’ αυτό ήρθα εδώ».


- Ξέρεις ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει μεγάλη παράδοση Αργεντινών ποδοσφαιριστών. Είσαι ο 17ος και έχεις βαρύ φορτίο από το παρελθόν…
«Ναι, το γνωρίζω καλά. Έπαιξε πολλά χρόνια ο Ρότσα στην ομάδα. Αλλά εγώ προτιμώ τον Έκι. Πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του και στον Παναθηναϊκό. Είναι πραγματικά ξεχωριστός. Όμως η δική μου επιθυμία είναι να γράψω τη δική μου ιστορία στην ομάδα και μαζί να φτάσουμε σε μεγάλες επιτυχίες».