Η επιθυμία του να ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην του σταθεί εμπόδιο.

Στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Παπανικολάου δεν το έκρυψε αυτό... «Η αλήθεια είναι πως ήθελα να επιστρέψω», είπε χαρακτηριστικά.

«Περιμένω πως και πώς να δω τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη) και τον Βαγγέλη (σ.σ. Μάντζαρη) όπως και πολλά παιδιά από το σταφ με τους οποίους με ενώνουν πολλές αναμνήσεις. Είμαι σίγουρος, γνωρίζοντας τα παιδιά αυτά, πως το κλίμα στην ομάδα παραμένει εξαιρετικό και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω. Οι Πρόεδροι είναι πάντα εκεί και κάνουν τα πάντα για την ομάδα. Όλοι μαζί και πάλι», σχολίασε ο Παπανικολάου.

Όταν ο «Παπ» ρωτήθηκε για το εάν αυτόν τον 1,5 χρόνο στις ΗΠΑ παρακολουθούσε ματς του Ολυμπιακού, ήταν απόλυτα ειλικρινής: «Όποτε μου το επέτρεπε το πρόγραμμα μου, παρακολουθούσα. Μάθαινα τα νέα των παιδιών και την πορεία της ομάδα��. Πλέον είμαι μέλος της και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει να τον δει και πάλι με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον ίδιο να απαντάει πως «από την ημέρα που σταμάτησε η συνεργασία μου με τους Ντένβερ Νάγκετς, συνέχισα να κάνω προπονήσεις. Εντάξει, σίγουρα είναι διαφορετικό το να προπονείσαι με την υπόλοιπη ομάδα και διαφορετικό να είσαι μόνος σου, αλλά πλέον αυτό που κοιτάζω είναι να επιστρέψω και να αρχίσω προπονήσεις υπό τις οδηγίες του κόουτς Σφαιρόπουλου. Τώρα, δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου