Έρευνα – σοκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η οποία δείχνει στοιχεία που αποδεικνύουν πως υπήρξαν στημένοι αγώνες τένις ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως σε τουρνουά Grand Slam.

Την αποκάλυψη έκανε το BBC μετά από έρευνα που ολοκλήρωσε και αφορά μέχρι και την αγωνιστική περίοδο του 2007.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι τρία παιχνίδια του Grand Slam του Γουίμπλεντον είχαν προκαθοριστεί, ενώ τονίζει ότι στα ματς έλαβαν μέρος ακόμα και κορυφαίοι τενίστες, μερικοί από τους οποίους αγωνίζονται ακόμα και σήμερα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα με υπέρογκα ποσά, ενώ το δίκτυο είχε τις άκρες του σε Ρωσία και Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι το BBC αναφέρει ότι γνωρίζει ακόμα και τα ονόματα των αθλητών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν θα τα δημοσιοποιήσει γιατί δεν έχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να αποδείξει τις κατηγορίες.

Η έρε��να έχει παραδοθεί στην παγκόσμια ομοσπονδία του τένις!

Τζόκοβιτς: «Με προσέγγισαν για στημένα ματς»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τις αποκαλύψεις του BBC για κύκλωμα που χειραγωγούσε παιχνίδια στο τένις δήλωσε ότι άγνωστοι των προσέγγισαν και του προσέφεραν το ποσό των 200.000 ευρώ για να για στήσει το παιχνίδι στον πρώτο γύρο του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης το 2006.

«Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία. Για μένα είναι πράξη αντιαθλητική, ένα έγκλημα στο άθλημα. Δεν το στηρίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος γι' αυτό σε κανένα άθλημα, ειδικά στο τένις. Ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να εμπλακώ σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως, το απορρίψαμε απευθείας», είπε ο Σέρβος και συνέχισε:

«Ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια με τον Νικολάι Νταβιντένκο και τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο».