Την επιθυμία του να στηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είχε δημοσιοποιήσει ο Τόμπιας Κλάρκσον.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Εθνικής χάντμπολ της Σουηδίας είχε ανακοινώσει ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία θα φορέσει ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της σημαίας του «ουράνιου τόξου».
tobias.jpg
(Τόμπιας Κλαρκσον)


«Πρόκειται για μια σιωπηρή εκδήλωση υπέρ της αποδοχής των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, πως όλα τα άτομα είναι τα ίδια», είχε τονίσει ο αρχηγός της εθνικής Σουηδίας λαμβάνοντας θέση υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Κι όμως η απόφαση αυτή του Κλάρκσον δεν θα εφαρμοστεί. Η Πολωνία η οποία φιλοξενεί τη διοργάνωση δεν αναγνωρίζει νομικά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου όμως και έτσι με μια απόφασή του απαγορεύει στον Κλάρκσον να φορέσει το περιβραχιόνιο αυτό.

Συγκεκριμένα η απόφαση του Πολωνικού δικαστηρίου ανέφερε ότι ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να φέρει επάνω του μόνο χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

«Μπορώ να πω ότι έχω μείνει έκπληκτος», τονίζει ο Κλάρκσον ο οποίος πιστεύει ότι ο λόγος που δεν του επιτρέπεται να φορέσει το περιβραχιόνιο αυτό έχει να κάνει γενικότερα με την αντίληψη ομοσπονδίας του αθλήματος η οποία εκμεταλλεύεται και την σχετική νομοθεσία της Πολωνίας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

«Πριν από λίγες ημέρες μου είχαν τονίσει ότι μπορώ να το φορέσω. Μάλιστα είχα��ε έρθει σε επαφές με τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας και μας είχαν απαντήσει πως θέλουν να συμμετάσχουν και εκείνοι, καθώς και άλλοι παίκτες τους, στη «κίνηση» αυτή. Είναι ντροπή. Πραγματικά είναι ντροπή. Είναι πραγματικά δυσάρεστο η ομοσπονδία με τον τρόπο αυτό να επιλέγει να παίρνει θέση σε ένα ζήτημα και να μην μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας», δήλωσε.