​Με την βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ των πρωταγωνιστών της φετινής διοργάνωσης έπεσε η αυλαία του 33ου Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για μια ακόμη φορά είχε κοινωνική διάσταση και η ομοσπονδία του κλασσικού αθλητισμού τίμησε την κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο Μαρία Πολύζου για την πολύπλευρη κοινωνική δράση του «Marathon Team Greece».

Η προπονήτρια δρόμων αντοχής βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για τη δημιουργία της ομάδας «Marathon Team Greece», η οποία πέραν της μαζικότητας -καθώς πλέον μέλη της είναι εκατοντάδες δρομείς διάφορων ηλικιών- αναπτύσσει παράλληλα και διαρκώς έντονη κοινωνική δράση. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μπορούμε», επιχειρεί να μετατρέψει τα χιλιόμετρα που καλύπτουν οι δρομείς της σε προσφορά μερίδων φαγητού για απόρους ανθρώπους.

«Καταφέραμε με την ομάδα φέτος να μαζέψουμε πάνω από 25.000 μερίδες φαγητού και η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Φέτος, βάλαμε στόχο να υποστηρίξουμε το Όραμα Ελπίδας για τα παιδιά που έχουν καρκίνο και όλοι μαζί δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την κοινωνία» δήλωσε η κα Πολύζου.

Ο πρώην πρωταθλητής στίβου Στέλιος Μπίσμπας βραβεύθηκε για την ιδέα να συγκεντρωθούν οι ισοθερμικές κουβέρτες του Μαραθωνίου και να δοθούν στους πρόσφυγες στην Μυτιλήνη, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν οι επιταγές με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδρύματα, ενώ τιμήθηκαν και οι νικητές στις ομαδικές κατηγορίες του Μαραθωνίου, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ.