Χιλιάδες οπαδοί του ανά τον κόσμο θα ήθελαν όσο τίποτα να ακούσουν κάποια καλά νέα ή γενικά κάποια νέα για την κατάστασή του, ωστόσο η οικογένειά του συνεχίζει να δίνει τον αγώνα μακριά από τα φώτα των φλας και τα πρωτοσέλιδα.

o-MICHAEL-SCHUMACHER-SKIING-570.jpg
Ο Μίκαελ Σουμάχερ σαν σήμερα συγκλόνιζε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά όχι με τον τρόπο που μας είχε συνηθίσει: σπάζοντας τα ρεκόρ και «καταπίνοντας» τα πρωταθλήματα της Φόρμουλα 1.

s01.jpg
Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Γερμανός πιλότος τραυματιζόταν σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στο θέρετρο του Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις.

s04.jpg
s05.jpg

Ο επτάκις πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε πάνω σε πέτρα η οποία ήταν καλυμμένη με χιόνι.

Παρά την άμεση κινητοποίηση και τη φροντίδα που δέχθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, τα νέα δεν ήταν καλά. Ο τραυματισμός του Μίκαελ Σουμάχερ ήταν σοβαρός και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον υποβάλουν σε τεχνητό κώμα.

download (2).jpg
Έκτοτε, ξεκίνησε η πιο δύσκολη και η μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας, με την οικογένειά του να περνά τον δικό της Γολγοθά και τους οπαδούς του «Σούμι» να ξημεροβραδιάζονται έξω από το νοσοκομείο περιμένοντας κάποια καλά νέα. Την ίδια ώρα, στα ΜΜΕ όλου του κόσμου επικρατούσε φρενίτιδα με σωρεία πληροφοριών εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν –στην καλύτερη των περιπτώσεων- ανακριβής.

s06.jpg
s08.jpg
download.jpg
Οι πρώτες προσπάθειες να βγει από το τεχνητό κώμα έγιναν έναν μήνα μετά ωστόσο τα πρώτα καλά νέα ήρθαν αρκετούς μήνες μετά. Στις 16 Ιουνίου του 2014, όταν η μάνατζέρ του Σαμπίνε Κεμ, ανακοίνωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα και τη μονάδα εντατικής θεραπείας και πως έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Είχαν προηγηθεί οι ενθαρρυντικές δηλώσεις της ίδιας στις 12 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου ότι είχε κάποιες στιγμές που έδειχνε να αντιλαμβάνεται τι συνέβαινε γύρω του.

000917d6-642.jpg
Λίγες ημέρες μετά, ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο CHUV της Λωζάνης μόλις 35 χιλιόμετρα από το σπίτι του στην Ελβετία. Οι οπαδοί του ενθουσιάζονται από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι ο αγαπημένος τους Μίκαελ έχει μερική αντίληψη και πως δακρύζει όποτε βλέπει τη σύζυγό του Κορίνα και τα παιδιά τους.

download (1).jpg
Η Κορίνα στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014 παίρνει τη μεγάλη απόφαση: θα δώσει τη μάχη με το σύζυγό τους στο σπίτι τους. Στην οικία Σουμάχερ στήνεται ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο, το οποίο και στελεχώνεται από μια ικανότατη ιατρική ομάδα. Τα ΜΜΕ, ωστόσο, στέκονται στην αφοσίωση και την αγάπη της συζύγου του, η οποία είχε δείξει αξιοθαύμαστο κουράγιο.

s03.jpg
Από εκείνο το σημείο και μετά, τα νέα για τη μάχη του Μίκαελ Σουμάχερ βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Κατά καιρούς, κάποιες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας, και καλές και κακές: ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έχει φτάσει στο σημείο να ζυγίζει 45 κιλά ή ότι κατάφερε να περπατήσει για λίγα μέτρα και πως έχει τη δυνατότητα περιορισμένης επικοινωνίας. Τίποτα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του, ενώ η μάνατζέρ του Σαμπίνα Κεμ έκανε λόγο για «ανεύθυνες πληροφορίες» που εκτός των άλλων «δημιουργούν και ψεύτικες ελπίδες στους οπαδούς του Μίκαελ».

Στις 3 Ιανουαρίου 2016 ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει γενέθλια και γίνεται 47 ετών. Όλοι εύχονται να πάρει το καλύτερο δώρο της ζωής του: τη δυνατότητα να μπορέσει να χαρεί την ίδια του τη ζωή και την οικογένειά και τα παιδιά του.

26587.jpg
Σίγουρα, θα δάκρυζε από συγκίνηση βλέποντας την 18χρονη (πλέον) κόρη του Τζίνα να ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της στην ιππασία και τον 16χρονο γιο του Μικ να ακολουθεί τα δικά του, κάνοντας ντεμπούτο στη Φόρμουλα 4…