Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA δεν έχει πλέον το δικαίωμα να ασχοληθεί με οτιδήποτε ποδοσφαιρικό για τα επόμενα 8 έτη, όπως το αποφάσισε η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφορικά με την παράνομη, όπως κρίθηκε, πληρωμή στον Μισέλ Πλατινί και την υπόθεση διαφθοράς.

Ο Σεπ Μπλάτερ παραχώρησε συνέντευξη στην «Wall Street Journal» λέγοντας: «Τελείωσε η δουλειά μου στο ποδόσφαιρο», ενώ σε ότι αφορά τον Πλατινί είπε: «Ο Πλατινί μου είχε πει ότι αν ψηφίζαμε το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, τότε θα έβγαινε όλος ο κόσμος και θα έλεγε ότι η FIFA πουλήθηκε. Την επόμενη εβδομάδα, ήρθε και μου είπε ότι κάτι άλλαξε... Η αλήθεια είναι ότι από τότε που εγώ βρέθηκα στη FIFA, το Παγκόσμιο Κύπελλο πηγαίνει σε ... χώρες που έχουν την εισήγηση των Κυβερνήσεων».

Όσο για τον 8ετή αποκλεισμό του και την αυστηρότητα που θεωρεί ότι εξαντλήθηκε, είχε απλά να απαντήσει: «Είναι ανοησίες όλα αυτά... Σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, όταν αποβάλλεις κάποιον για 8 χρόνια, πρέπει να έχει διαπράξει είτε δολοφονία, είτε να έχει κλέψει τράπεζα».