Σε μια λαμπερή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών βράβευσε τους κορυφαίους του 2015. Σ΄έναν θεσμό που έχει πλέον ξεπεράσει τον μισό αιώνα «ζωής» τα βραβεία κατέκτησαν οι Λευτέρης Πετρούνιας (Ανδρες), Νικόλ Κυριακοπούλου (Γυναίκες), Εθνική Υδατοσφαίρισης Ανδρών (Ομάδα), Δημήτρης Ράφτης (προπονητής), Μανώλης Στεφανουδάκης (Αθλητής ΑΜΕΑ), Δήμητρα Κοροκίδα (Αθλητρια ΑΜΕΑ) και στις ομάδας ΑΜΕΑ Μπότσια Ζευγάρια BC3 (Ντέντα Άννα/Πανανός Νίκος/Πολυχρονίδης Γρηγόρης)
2434747.jpg
Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Πολιτείας προεξάρχοντος του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, β��υλευτές, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, πρόεδροι ομοσπονδιών, αθλητές και φυσικά αθλητικοί συντάκτες.
2434750.jpg

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν και ειδικές βραβεύσεις:
– Επαθλο ήθους: Περικλής Ιακωβάκης
– Επαθλο «Ευ αγωνίζεσθαι»: Κολυμβητικές ομάδες σκυταλοδρομίας (4χ100μ Μικτής Ομαδικής) Παμπαίδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού
– Επαθλο Κοινωνικής Προσφοράς: οικογένειες Βασιλείου (Χάντμπολ) και Κορακάκη (Σκοποβολή)
– Επαθλο ανερχόμενου ταλέντου: Γιάννης Σγουρόπουλος (Πινγκ Πονγκ)
2434720.jpg

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν μεταξύ άλλων στους: Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Βαγγέλη Μόρα, Κώστα Κατσουράνη, Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Unified ομάδα ποδοσφαίρου των Special Olympics.
2434771.jpg

Ο Δημήτρης Ράφτης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2015. Ο άνθρωπος που οδήγησε τον Λευτέρη Πετρούνια σε μεγάλες διεθνείς διακρίσεις στην Ενόργανη Γυμναστική, συγκέντρωσε την πλειοψηφία στην ψηφοφορία των αθλητικών συνακτών και βραβεύτηκε σήμερα στην ειδική εκδήλωσε του ΠΣΑΤ. Την τριάδα των κορυφαίων συμπλήρωσαν ο Νίκος Γέμελος (κολύμβηση) και ο Θοδωρής Βλάχος (υδατοσφαίριση).
2434781.jpg

Η Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος) στις γυναίκες και ο Μανώλης Στεφανουδάκης (επίσης στίβος) στους άνδρες αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία, στην ειδική τελετή του ΠΣΑΤ που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής.

2434782.jpg
Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς για το 2015, κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής (Κρίκοι) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και αναδείχθηκε πρώτος στη σχετική ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, αφήνοντας πίσω του τον Σπύρο Γιαννιώτ�� (Κολύμβηση) και τον Κώστα Φιλιππίδη (στίβος/επί κοντώ).
2434783.jpg
2434768.jpg
2434719.jpg

2434769.jpg