Την τελευταία του πνοή, μετά από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, άφησε ο Ντέγιαν Μπρντόβιτς, σε ηλικία 49 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον χώρο του βόλεϊ. Ο πρώην αθλητής ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού και εν συνεχεία του Κτησιφώντα, της Ορεστιάδας της ΑΕΚ και αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίμπνιτσα και μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου υπήρξε αρχηγός για 7 χρόνια. Το 1992 ήρθε στον Ολυμπιακό(κατέκτησε δυο πρωταθλήματα) ως αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, έπαιξε σε Κτησιφώντα, Ορεστιάδα, ΑΕΚ, μετακόμισε στην Ιταλία και επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα το 2002, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης στη Ραντίνσκι. Ως αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας πήρε το 1996 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στη Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του. Πήγε στην Ιταλία και στράφηκε στο βόλει γυναικών, δουλεύοντας στην ιταλική Ασιστέλ Νοβάρα, στην Ραμπίτα Μπακού του Αζερμπαιτζάν και στη Βιζούρα.

Ο γιος του, Αλέξα, είναι πασαδόρος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και στην Γκαζπρομ Γιούργκα και η κόρη του, Αλεξάνδρα, παίζει στον Ερυθρό Αστέρα.