Απαντήσεις σε όλους τους επικριτές για τα πεπραγμένα του με τη φανέλα της Αργεντινής έδωσε ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής, «TyCSports», ενώ απάντησε και γιατί δεν τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο.

Όταν τον ρώτησαν για την απόδοσή του με τη φανέλα των «αλμπισελέστε», ο ποδοσφαιριστής «ξεσπάθωσε» υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν φτάσει σε δύο τελικούς.

«Ενοχλούμαι όταν μας λένε να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και ότι δεν αισθανόμαστε τη φανέλα. Ήμασταν μάλλον αρκετά τυχεροί να φτάσουμε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Copa America και φαίνεται να σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα. Πήγαμε σε δύο τελικούς, γαμώτο!», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν νικήσαμε, τι να κάνουμε, αλλά πήγαμε σε δύο τελικούς. Δεν χάσαμε στα προημιτελικά. Το ποδόσφαιρο δεν βασίζεται απλά στην προσπάθεια. Είχαμε κακές στιγμές στην εθνική ομάδα. Χάσαμε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανία που έχει σπουδαίους παίκτες και είχαμε ευκαιρίες να νικήσουμε. Με τη Χιλή το ίδιο και χάσαμε στα πέναλτι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πλέον πολυσυζητημένο θέμα, σχετικά με την επιλογή του να μην τραγουδά τον εθνικό ύμνο, γεγονός που τον φέρνει κάθε φορά στο στόχαστρο.

«Ενοχλούμαι από ανθρώπους που επιτίθενται χωρίς να σκέφτονται. Δεν θα τραγουδήσω τον Εθνικό Ύμνο με το ζόρι. Δεν χρειάζεται να τον τραγουδήσω για να τον αισθανθώ. Με αγγίζει και κάθε άνθρωπος το βιώνει με τον δικό του τρόπο. Η εθνική ομάδα είναι προτεραιότητά μου και θέλω να νικάω όποτε παίζω. Το Copa America θα είναι κάτι σπουδαίο».