Το δικαστήριο της Πρετόρια έκανε δεκτό το αίτημα του Όσκαρ Πιστόριους ώστε να καταβάλει εγγύηση και να μην φυλακιστεί για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Mάλιστα, σήμερα ο συνήγορός του Μπάρι Ρου, δήλωσε πως αναμένεται να προσφύγει κατά της καταδίκης του στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε
πως ο Πιστόρ��ους δεν έχει πια χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει το ένα εκατ. ραντ όπου είχε οριστεί η εγγύηση για να βγει από την φυλακή την προηγούμενη φορά.

Έτσι, ο δικαστής όρισε το νέο ποσό στα 10.000 ραντ, δηλαδή περίπου 700 δολάρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρέδωσε το διαβατήριό του, αφού του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη Νότια Αφρική, ενώ θα φορέσει και "βραχιολάκι" για να είναι γνωστό συνεχώς που βρίσκεται.

Ο Οσκαρ Πιστόριους αντιμετωπίζει ελά��ιστη ποινή κάθειρξης 15 ετών μετά την μετατροπή της καταδίκης του σε δολοφονία από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Πρωτοδίκως, ο Παραολυμπιονίκης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό μετά την παραμονή για έναν χρόνο στη φυλακή.

Η υπόθεση θα επανεξεταστεί στις 18 Απριλίου 2016.