Μια ημέρα μετά από την καταδίκη του στο εφετείο για την ανθρωποκτονία της Ρίβα Στέενκαμπ, φίλος του Όσκαρ Πιστόριους μίλησε στην MailOnline, για τους φόβους του Παραολυμπιονίκη.

«Δε θέλω να επιστρέψω στη φυλακή. Είναι τρομερό. Τόσο αηδιαστικό που δεν μπορείς να φανταστείς», φέρεται να είπε ο αθλητής στον μποξέρ Κέβιν Λερένα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Στη συνέχεια ο μποξέρ δήλωσε: «Έχει πέσει πολύ μετά την παραμονή του στη φυλακή. Δεν θέλω καν να σκεφτ�� τι θα συμβεί αν επιστρέψει για περισσότερο χρονικό διάστημα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να το διαχειριστεί. Ανησυχώ γιατί φαίνεται ότι απλά έχει παραιτηθεί από τη ζωή. Ξέρω ότι δεν τους αφήνουν να έχουν κάτι στη φυλακή που να μπορούν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, αλλά στη Νότια Αφρική μπορεί κανείς να αγοράσει ό,τι θέλει ακόμα και μέσα στη φυλακή».
2F07754800000578-0-image-a-1_1449227327188.jpg
(Όσκαρ Πιστόριους-Κέβιν Λερένα)

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η των δυο ανδρών κλονίστηκε έπειτα από ένα περιστατικό σε εστιατόριο του Γιοχάνεσμπουργκ όταν ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε κατά λάθος κάτω από το τραπέζι και η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πόδι του μποξέρ.

Ο νεαρός Κέβιν δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό δηλώνοντας: «Ο Πιστόριους μου είπε πως τον είχα απογοητεύσει επειδή είχα καταθέσει εναντίον του. Του εξήγησα πως δεν είχα άλλη επιλογή και ότι ήταν πολύ δύσκολο για μένα, αλλά δεν το δεχόταν. Επέμεινε ότι θα μπορούσα να είχα αρνηθεί. Μου είπε ότι δεν ήμουν ο μοναδικός του φίλος που τον απογοήτευσε. Ήταν πολύ αναστατωμένος γιατί πολλοί φίλοι του έφυγαν από το πλευρό του. Πίστευε ότι θα ή��αν εκεί για αυτόν, αλλά δεν ήταν. Ακουγόταν πολύ μόνος και θλιμμένος. Οι φίλοι ήταν πολύ σημαντικοί για τον Όσκαρ».

Όταν βγήκε από τη φυλακή προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη φόρμα του. «Ξέρω ότι υπάρχει γυμναστήριο στο σπίτι του θείου του και του είπα να γυμναζόμαστε μαζί. Αλλά τον Όσκαρ απλά δεν τον ενδιέφερε. Συνέχιζε να μου λέει πόσο χαμηλά ένιωθε ότι έχει πέσει και πόσο κουρασμένος ήταν. Μου είπε πόσο σκληρή ήταν η φυλακή για αυτόν. Έμοιαζε μελαγχολικός. Περίμενα ότι θα θέλει να ξαναβρεί τη φόρμα του αμέσως. Είναι σαν να έχει παραιτηθεί εντελώς. Είναι σε άσχημη κατάσταση».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Μου είπε πόσο πολύ αγαπούσε τη Ρίβα και πόσο πολύ εξακολουθεί να του λείπει. Ακουγόταν να υποφέρει. Μου εξομολογήθηκε ότι την σκεφτόταν συνέχεια. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας. Τον ρώτησα. Μου είπε πως μόνο ο Θεός ξέρει τι πραγματικά συνέβη και ότι δεν αισθάνεται πως πρέπει να δικαιολογήσει τις πράξεις του σε κανέναν, καθώς μόνο �� ίδιος και ο Θεός ξέρουν την αλήθεια».

Ένταλμα σύλληψης για τον Όσκαρ Πιστόριους

Η γενική εισαγγελία της Νότιας Αφρικής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Όσκαρ Πιστόριους.

Η εισαγγελία θέλει να εμφανιστεί ο Παραολυμπιονίκης στο δικαστήριο το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να οριστεί μια ημερομηνία για την καταδίκη του.

Ο αθλητής είχε πρωτόδικα καταδικαστεί για φόνο εξ' αμελείας, με ποινή πέντε χρόνια κάθειρξης, τα οποία μάλιστα μετά από οκτώ μήνες μετατράπηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό και ο ίδιος βρισκόταν από τον Οκτώβριο στο σπίτι του.

Ωστόσο, μετά την έφεση που είχε υποβάλει ο εισαγγελέας, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο και αναμένεται να ανακ��ινωθεί η ποινή του, καθώς τώρα είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.