​Η πρωτόδικη απόφαση για τον Όσκαρ Πιστόριους, σύμφωνα με την οποία ο Παραολυμπιονίκης αφέθηκε ελεύθερος, μετά από ένα χρόνο κράτησής του, για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, με τον όρο της κατ’ οίκον κράτησής του, άλλαξε μετά την έφεση του εισαγγελέα.

Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για φόνο εξ' αμελείας. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον κόσμο, όταν τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, ο ίδιος είχε σκοτώσει μέσα στο σπίτι του την σύντροφό του, επικαλούμενος ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Συγκεκριμένα, ο Παραολυμπιονίκης καταδικάστηκε με ποινή πέντε χρόνια κάθειρξης, τα οποία μάλιστα μετά από ο��τώ μήνες μετατράπηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό και ο ίδιος βρισκόταν από τον Οκτώβριο στο σπίτι του.

CVSjt6xWwAAWZJU.jpg
Πλέον, μετά την έφεση που είχε υποβάλει ο εισαγγελέας, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο και πλέον είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν θα επιστρέψει στη φυλακή αμέσως, ή αν θα του επιτραπεί να παραμείνει στο σπίτι του θείου του στην Πρετόρια, όπου είναι σε κατ’οίκον περιορισμό.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα του θύματος, η οποία πρόσφατα είχε δηλώσει ότι αναμένει την δικαίωση για το παιδί της. Στο άκουσμα της απόφασης, παρέμεινε ανέκφραστη.

πηγή: The Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη δημοσιότητα ΦΩΤΟ από το κελί του Πιστόριους- ΔΕΙΤΕ που κρατούνταν ο Παραολυμπιονίκης

ΧΑΜΟΣ στα social media με την πρώτη selfie του Όσκαρ Πιστόριους μετά την αποφυλάκισή του

Ξανά στο εδώλιο ο Όσκαρ Πιστόριους για την δολο��ονία της Ρίβα Στέενκαμπ

ΣΑΛΟΣ με το ΒΙΝΤΕΟ που γύρισαν οι ενοικιαστές στο σπίτι του Πιστόριους-Θέλουν να κάνουν πάρτι