Την επιθυμία να επιστρέψει στην Ιταλία σαν προπονητής αποκάλυψε ο Τραϊανός Δέλλας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Tuttomercatoweb.com.

«Όταν έφυγα από την ΑΕΚ, προτίμησα να μείνω στην πόλη μου. Βρίσκομαι για λίγο καιρό στον Ατρόμητο, μία ομάδα που έχει στόχο να πάει καλά στην κατηγορία. Σκοπεύω να προπονήσω και έξω από την Ελλάδα, ίσως κάποια μέρα επιστρέψω στην Ιταλία με άλλο ένδυμα» τόνισε ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος αγωνίστηκε στη Ρόμα από το 2002 έως το 2005.

Ίσως στην Τριγκορία (το προπονητικό κέντρο της Ρώμης) τον ρώτησαν; «Ας ελπίσουμε, αλλά ορισμένα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο μέσα από τη δουλειά. Τώρα σκέφτομαι να τα πάω καλά στην Ελλάδα, θα πρέπει να δείξω κάτι ενδιαφέρον για τους κορυφαίους συλλόγους» απάντησε ο παλαίμαχος διεθνής άσος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα, υπογραμμίζοντας:

«Είναι κρίμα, η ποιότητα υπάρχει. Δυστυχώς, υπήρξε κάτι περισσότερο από μία δυσκολία, άλλαξαν πολλοί προπονητές τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα δεν είναι κακή, αλλά η ποιότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή. Για να στοχεύουμε ψηλά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης ομαδικό πνεύμα».