Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι διεθνείς της εθνικής ��ερμανίας μετά τη λήξη του επεισοδιακού φιλικού στο «Stade de France» στο Παρίσι με τη Γαλλία

Τα 60 άτομα αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ στα αποδυτήρια, καθώς κρίθηκε ασφαλέστερο από το να κυκλοφορήσουν με πούλμαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild» οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ ήταν τρομοκρατημένοι, ενώ τους προσφέρθηκαν hot dogs και σάντουιτς.

Οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας, σε μια κίνηση συμπαράστασης, αποφάσισαν να μείνουν και αυτοί στο γήπεδο, δίπλα στους φίλους και συναδέλφους τους, κίνηση, η οποία εκτιμήθηκε τόσο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας όσο και από τους διεθνείς.


Ο Όλιβερ Μπίρχοφ, τιμ μάνατζερ της Γερμανίας δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (13/11) στα ΜΜΕ: «Απόφασή μας είναι να παραμείνουμε εδώ. Θα είμαστε πιο ασφαλείς από το να επιχειρήσουμε αυτή τη στιγμή να διασχίσουμε δρόμους του Παρισιού».

«Όλοι μας ανησυχούσαμε, ήταν μια άβολη νύχτα», είπε για την εμπειρία ο Λούκας Ποντόλσκι. «Πολλοί παίκτες δεν κοιμήθηκαν, αλλά μιλούσαν όλη τη νύχτα για ό,τι είχε συμβεί», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Η γερμανική αποστολή αναχώρησε απευθείας από το στάδιο για το αεροδρόμιο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενη από την Αστυνομία.