​Ανησυχίες φέρεται να διατυπώνει η UEFA σχετικά με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Euro 2016 στην Γαλλία, μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι. Παίρνοντας θέση στο θρίλερ, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής τόνισε πως το επίπεδο ασφάλειας θα είναι πολύ υψηλό.

«Οι κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι, δεν αλλάζουν. Μετά από αυτό που συνέβη είναι λογικό να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας ενόψει των τελικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κανένα λόγο να ζητήσουμε την ακύρωση του EURO, καθώς έτσι θα ενισχύσουμε την τρομοκρατία», ανέφερε ο Ζακ Λαμπέρ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν την Γαλλία να παραιτείται από την διοργάνωση, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ενώ καθησύχασε τους πάντες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για πιθανή επίθεση στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβουμε. Δεν θα δώσουμε δημόσια πληροφορίες σε αυτούς που μπορούν να μας βλάψουν. Μετά από αυτό που συνέβη, μάθαμε πολλά και η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπέρ και κατέληξε: «δεν υπάρχει πληροφόρηση ότι η διοργάνωση βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας σε όλους. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να γυρίζει στο σπίτι του με ασφάλεια».