​Με αποκλεισμό από τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της FIFA κινδυνεύει ο Μισέλ Πλατινί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο Μπλάτερ.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ηθικής της FIFA ερευνά συναλλαγή που είχε ο Πλατινί με τον Ελβετό πρώην πρόεδρο και, για την ακρίβεια, μία αμοιβή 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβε με καθυστέρηση εννέα ετών.

«Η αμοιβή αφορά σε δουλειά που έκανα για τη FIFA και είμαι χαρούμενος που ξεκαθάρισα τα συγκεκριμένα ερωτήματα με τις Αρχές. Οι ελβετικές Αρχές με ρώτησαν για κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την έρευνα για τη FIFA που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάντα ήμουν ανοιχτός στους επίσημους οργανισμούς και τις Αρχές. Το έκανα σαφές λοιπόν και στις ελβετικές ότι απ’ τη στιγμή που έχω ζήσει στη χώρα θα είμαι διαθέσιμος να μιλήσω μαζί τους κάθε στιγμή και να διευκρινίσω κάθε θέμα που σχετίζεται με τις συγκεκρ��μένες έρευνες», υποστήριξε ο Πλατινί.

Όντως, την περίοδο 1999 - 2002 ο πρώην Γάλλος ποδοσφαιριστής δούλευε για τον Μπλάτερ, ωστόσο, το βασικό ερώτημα είναι γιατί η πληρωμή του έγινε μετά από εννέα χρόνια. «Φως» αναμένεται να ρίξει η ανάκριση των δύο ανδρών, ενώ κατόπιν θα αποφασιστεί αν θα επιβληθεί ποινή προσωρινής αναστολής στον Πλατινί, που θα σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία διαδοχής.