Κίνδυνο τιμωρίας πέντε αγωνιστικών αντιμετωπίζει ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ερευνά αν ο τεχνικός της Τσέλσι επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά και απηύθυνε φράσεις με σεξιστικό περιεχόμενο στη γιατρό του συλλόγου Εύα Καρνέιρο.

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Champions League, ο "Special One" επιστρέφει στο κλίμα της Premier League, όπου ως τώρα μετρά μόνο... πίκρες. Εν αναμονή του λονδρέζικου ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Πορτογάλος δέχθηκε ένα νέο πλήγμα για την υπόθεση Καρνέιρο.

Ο «Μου» κινδυνεύει με ποινή πέντε αγωνιστικών για σεξιστικές φράσεις που φέρεται να εκστόμισε στη γιατρό της Τσέλσι στη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Σουόνσι, στις 8 Αυγούστου. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Independent», η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Μουρίνιο και σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων ο Πορτογάλος θα τιμωρηθεί.

Η γιατρός μπήκε στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τους «Κύκνους» για να προσφέρει βοήθεια στον Αζάρ, με τον Μουρίνιο να «εκρήγνυται» και να ουρλιάζει, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

Σύμφωνα με τους κανόνες της FA, οι προπονητές δύναται να τιμωρηθούν για τη χρήση της γλώσσας, ακόμη και για προσβλητικές χειρονομίες. Στην περίπτωση Μουρίνιο-Καρνέιρο, αν αποδειχθεί ενοχή του διάσημου τεχνικού, η ποινή των πέντε αγωνιστικών θα είναι η ελάχιστη προβλεπόμενη τιμωρία.

Η Καρνέιρο, η οποία βρίσκεται σε αναγκαστική άδεια μετά τη διένεξη ύστερα από επιθυμία του Μουρίνιο, είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο, αν δεν επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά της, ενώ η δικηγόρος της, Μέρι Ο Ρουρκ, ήταν εκείνη που προκάλεσε την επέμβαση της Ομοσπονδίας.

Έστω καθυστερημένα, και αφού προηγουμένως χρειάστηκε να γίνει καταγγελία για το θέμα, η παρέμβαση της κορυφής του αγγλικού ποδοσφαίρου ήρθε, και τώρα ο Μουρίνιο κινδυνεύει να βρεθεί όχι μόνο μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και από τον πάγκο της Τσέλσι.