Ο Μάκης Μίτας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής που έγινε στο Μάριμπορ.

Αυτή του η προσπάθεια απέφερε καρπούς, αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και εξασφάλισε το εισιτήριο για την συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Ο Έλληνας πρωταθλητής για περισσότερο από έναν χρόνο είναι άνεργος και αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες. Βέβαια, δεν το έχει βάλει κάτω, καθώς μεγάλος του στόχος είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο του χρόνου στο Ρίο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και για τις θυσίες που χρειάζονται για να παραμένει σε υψηλό επίπεδο είπε: «Οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Δεν έχουμε σκοπευτήρια να προπονηθούμε. Πάλι καλά που ανοίγει η Μαλακάσα για την Εθνική ομάδα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό. Οι θυσίες πάλι είναι ατέλειωτες. Εγώ προσωπικά θυσιάζω τα πάντα. Όλα γυρίζουν γύρω από το άθλημα μου, γι’ αυτό και το αγαπάω».

Τι είναι όμως αυτό που τον γοητεύει σε αυτό το άθλημα; Υπάρχει άραγε κάτι άλλο που τον γοητεύει εκτός από την σκοποβολή; «Η χαρά που μου δίνει η σκοποβολή είναι ανεπανάληπτη. Όσα λεφτά και να έχεις δε μπορείς να αγοράσεις αυτό το συναίσθημα και είμαστε πολύ τυχεροί οι αθλητές που το νιώθουμε. Η γοητεία της σκοποβολής είναι ότι είναι ένα άθλημα που δε το μαθαίνεις ποτέ. Πρέπει να είσαι ταπεινός και να σε απασχολεί μόνο η δουλειά σου και τα πιάτα που στοχεύεις. Πέρα από τη σκοποβολή υπάρχει η κοπέλα μου που ζούμε μαζί και η οικογένεια μου».

Όσο για το τι μπορεί να συμβάλει στο να γίνει το άθλημα πιο γνωστό. Η απάντησή του είναι ξεκάθαρη: «Το μόνο που μπορεί να συμβάλει είναι η διαφήμιση και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Έχουμε πάρει τα πάντα, παγκόσμια κύπελλα, πανευρωπαϊκά, μεσογειακά, βαλκανικά, έχω κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και δυστυχώς δεν έχει γίνει η απαραίτητη προβολή».