Στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης (14/07) πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για την περίοδο 2015-2016 με προβλήματα.

Δεν υπάρχει ακόμα επικυρωμένη βαθμολογία και με την Κέρκυρα να βρίσκεται ακόμη στον «αέρα», διενεργείται η σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League.

Με αστερίσκο ή ως «ομάδα Α» θα μετάσχει η Κέρκυρα αφού υπάρχει η εκκρεμότητα με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί αποβολής των «Φαιάκων» από το πρωτάθλημα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών.Το πόρισμα της ΕΕΑ δεν έχει ακόμη αποσταλεί στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου ώστε να προχωρήσει η υπόθεση, και αυτός είναι ο λόγος που η διοργανώτρια σκεφτόταν να συμπεριλάβει την Κέρκυρα με αστερίσκο στην κλήρωση.

Όμως την Δευτέρα προέκυψε και η προσφυγή του Λεβαδειακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για την Βέροια. Έτσι η Super League προσανατολίζεται είτε να βάλει την Κέρκυρα και την Βέροια με αστερίσκο, είτε να τις αντικαταστήσει με «ομάδα Α» και «ομάδα Β».

Οι κλειδάριθμοι

-Μετά από αίτημα της Forthnet, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος δεν θα παίζουν όλοι τους εντός έδρας την ίδια αγωνιστική.

-Μετά από αιτήματα της αστυνομίας δεν θα παίζουν εντός ��δρας την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στην Αθήνα και ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.
Συμφωνήθηκε επιπλέον όταν θα παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, να παίζουν σε διαφορετική μέρα.

Τέλος, με το σύστημα που θα διενεργηθεί η κλήρωση θα αποφευχθούν τα ντέρμπι τις πρώτες αγωνιστικές.

Θυμίζουμε πως το πρωτάθλημα 2015-2016 της Super League, ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.