Ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου διενεργεί επείγουσα έρευνα για τις καταγγελλόμενες απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε βάρος του Βασίλη Σπανούλη, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων», που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 2 Μαϊου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα κληθεί εντός της εβδομάδας ο Βασίλης Σπανούλης να καταθέσει, οπότε και θα ερωτηθεί αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κ. Γιαννακόπουλου για το αδίκημα της σε βάρος του εξύβρισης.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος με γραπτή του δήλωση τόνισε πως δεν τον εκφράζουν όσα έγιναν το Σάββατο στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια ανέφερε πως χθες Κυριακή (03/05) επικοινώνησε με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο.

Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα.

Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμέν��ς στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες.
Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».