Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, με τη συμπολίτευση να υπερψηφίζει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιφυλάσσονται, επαινώντας τον αρμόδιο υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή, για τις αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πιο κοντά στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου, βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, με την ειδική αγορήτριά του, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να επιφυλάσσεται μονάχα λόγω της προσθήκης την τελευταία στιγμή, ογκωδών τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας.

Εξαιρετικά επιφυλακτική υπήρξε η Νέα Δημοκρατία, με τον εισηγητή της Κώ��τα Κουκοδήμο να επιτίθεται και εναντίον του Σταύρου Κοντονή, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθεί να επιβάλει το νομοσχέδιο με τη μορφή του επείγοντος» και να συστήνει στους φορείς του αθλητισμού «να προσέχουν τι λένε με τον κύριο υπουργό, γιατί άλλα λένε, άλλα καταλαβαίνει και άλλα τελικά κάνει».

Τελικά ωστόσο, και η αξιωματική αντιπολίτευση κατέληξε στην απλή επιφύλαξη.

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού με τον Τζιάνι Ινφαντίνο

infantino.jpg

(Τζι��νι Ινφαντίνο)

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Απριλίου, ο Σταύρος Κοντονής θα έχει κρίσιμο ραντεβού με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA θα συζητήσει με τον Υφυπουργό αθλητισμού για το αν μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην υποστεί κυρώσεις.


Στόχος της συνάντησης είναι ο αποσαφηνισμός της θέσης της Πολιτείας αναφορικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ψέματα τελείωσαν: Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA
H σκληρή απάντηση του Στ. Κοντονή σε FIFΑ και UEFA
Αλαφούζος: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η UEFA δεν θέλει την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Γ. Μποροβήλος: «Θα βρεθεί λύση έστω και την ύστατη στιγμή»