Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπότσια κατέκτησε η Ελλάδα, καθώς η ομάδα μας κέρδισε 5 - 1 την Τσεχία και έκανε σημαντικό βήμα για το «εισιτήριο» που οδηγεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016!

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι «χρυσοί» Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός, αλλά και η Άννα Ντέντα, οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό συντρίβοντας με 9 - 0 την Πορτογαλία.

«Η ομάδα μας, όπως ήταν αναμενόμενο, πήγε πολύ καλά. Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο στην κατηγορία BC3, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Πιστεύω ότι η ομάδα BC3, έχει εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Καταβάλλεται προσπάθεια να πάρουμε προκρίσεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΕ και αρχηγός αποστολής, Αριστείδης Πανανός.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τζήμας, ανέφερε: «δικαιούμασταν από την προηγούμενη διοργάνωση ένα μετάλλιο. Κάναμε ένα ακόμη βήμα και αγγίζουμε πια το Ρίο με πολλές περισσότερες πιθανότητες στην κατηγορία BC3. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιήσαμε και στην κατηγορία BC4, αφού για έναν πόντο χάσαμε τα ημιτελικά. Προχωρούμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη για την επόμενη διοργάνωση!».