Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επιβλήθηκε στον Μάικλ Φελπς . Ο χρυσός Ολυμπιονίκης παραδέχθηκε πως οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο ίδιος φάνηκε ικανοποιημένος κατά την έξοδο του από το δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε μήνες μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Παραδέχθηκε την ενοχή του και ήδη ακολουθεί πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

«Χαίρομαι που μπορώ να προχωρήσω μπροστά και θα συνεχίσω να ωριμάζω μέσα από αυτό, καθώς συνεχίζω τη θεραπεία μου. Τα επόμενα δύο χρόνια είναι μία πρόκληση για εμένα και είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος που έχω τόση υποστήριξη από τους γύρω μου» δήλωσε ο Φελπς.

Ο 18 φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση θα πρ��πει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός από εδώ και πέρα καθώς για τους επόμενους 18 μήνες θα βρίσκεται υπό αυστηρή επίβλεψη.

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για υπερβολική ταχύτητα. Τότε βρέθηκε δύο φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ στον οργανισμό του. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά. Το ίδιο σκηνικό έγινε το 2004 ενώ το 2008 συνελήφθη να κρατά στα χέρια του πίπα για να καπνίσει ινδική κάνναβη.

'Ενα μήνα πριν, το όνομά του πρωταγωνιστούσε στα ξένα μέσα, όταν μια τρανσέξουαλ ισχυρίστηκε πως είναι η νέα του σύντροφος. Τότε η 41χρονη Τέιλορ Λιάν Τσάντλερ δήλωνε παράφορα ερωτευμένη μαζί του ενώ φοβόταν πως μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα την εγκατέλειπε.