O Eρίκ Αμπιντάλ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανακοίνωσε και επίσημα πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα εδώ, στον Ολυμπιακό. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικός και μέσα από την πορεία μου έχω αποδείξει ότι μπορώ να αποφασίσω πότε φτάνει αυτή η στιγμή. Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν μόνοι τους πότε έρχεται αυτή η στιγμή και για μένα ήρθε», δήλωσε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Κριστιάν Καρεμπέ, όλους τους ανθρώπους της ομάδας που με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη τους μήνες που ήμουν εδώ. Θέλω να δηλώσω υπερήφανος που ήμουν μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Ο Ολυμπιακός το απέδειξε με την πορεία του στο Champions League».

«Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητής που σημάδεψαν την πορεία μου, από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τον κύριο Μίτσελ. Eυχαριστώ όλα τα επιτελεία των ομάδων. Θα ζήσουν αυτές οι στιγμές για πάντα μέσα μου. Ήρθε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο Αμπιντάλ αναφέρθηκε και στην σχέση του με τον Ολυμπιακό λέγοντας: «Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ. Προφανώς θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όχι από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά με άλλη ιδιότητα θα συνεχίσω να προσφέρω στο σύλλογο».

Από την πλευρά του ο Κριστιάν Καρεμπέ δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε έναν μεγάλο πρωταθλητή ανάμεσά μας. Όλος ο σύλλογος στηρίζει την απόφασή του. Ο Ερίκ Αμπιντάλ μάς πρόσφερε πολλά πράγματα και μαθήματα ζωής, που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Ανήκεις στην οικογένειά μας. Έκανες μια μεγάλη καριέρα και το σπίτι μας, η οικογένειά μας, είναι πάντα ανοιχτή για σένα. Σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες και καλή επιτυχία στο νέο σου κεφάλαιο».

Δείτε τι απάντησε ο Ερίκ Αμπιντάλ στις παρακάτω ερωτήσεις:

Για την επόμενη κίνησή του: «Έχω μια πρόταση από την Μπαρτσελόνα για να αναλάβω θέση στις Ακαδημίες εδώ και δύο χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλω είναι να ξεκουραστώ με την οικογένειά μου και να πάρω τις αποφάσεις μου για το τι θα κάνω στο μέλλον».

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη: «Από την πρώτη στιγμή μού έδειξε εμπιστοσύνη, μου έδειξε αγάπη και μου έδειξε τα πάντα για την Ελλάδα. Αγαπά πολύ τη χώρα του και λατρεύει τον Ολυμπιακό. Κάνει τα πάντα για να ανέβει όλο και πιο ψηλά, έχει μεγάλες φιλοδοξίες».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: «Έ��ω μιλήσει με τον πρόεδρο κι έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με αυτό αλλά δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Προφανώς και είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση και επιθυμώ να βρεθώ κοντά ξανά στον Ολυμπιακό. Το πότε όμως δεν το γνωρίζω».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του και το τι ''παίρνει'' μαζί του φεύγοντας από την Ελλάδα: «Πολύ μεγάλες στιγμές είναι οι κατακτήσεις τίτλων, θεωρώ όμως ότι η πιο σημαντική στιγμή είναι η μετάβαση από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα πάρω όλη την αγάπη που είχα εδώ στην Ελλάδα. Όταν φτάσω στη Βαρκελώνη θα εύχομαι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό και θα κρεμάσω τη φανέλα του στο σπίτι μου».

Για την επιστροφή στα γήπε��α μετά το μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Ήταν μια μεγάλη στιγμή. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είσαι αποφασιστικός. Εγώ χρησιμοποίησα το ποδόσφαιρο για να ξεχάσω την ασθένειά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη πίστη μέσα του και τη χρησιμοποίησα για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».