Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.

Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.

Μία ημέρα μετά την ανάδειξή του σε αθλητή της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2014, του απονεμήθηκε ακόμη μία τιμητική διάκριση.

Αυτή τη φορά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τζούντο, η οποία θέλοντας να τον επιβραβεύσει για τις ενέργειες που κάνει για την ανάπτυξη του αθλήματος ανά τον κόσμο, αλλά και για την αγωνιστική πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, θα του καταβάλει ειδικό μπόνους ύψους 40.000 δολαρίων.

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος την τελευταία 10ετία, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τον περασμένο Αύγουστο στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.

Το ίδιο ποσό θα λάβει και ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου στα υπερβαρέα, ο Γάλλος Τεντί Ρινέ, ενώ η IJF θα επιβραβεύσει με το ποσό των 50.000 έκαστος, τους Καϊλίντα Κελμεντί (Κόσοβο) και Αφταντίλ Τσρικισβίλι (Γεωργία), επειδή κατέκτησαν την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη της παγκόσμιας ομοσ��ονδίας για τους ελίτ αθλητές.