Την μεγαλύτερη «μάχη» της ζωής του δίνει ο Ζιλ Μπιανκί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν τράκαρε με γερανό στο ιαπωνικό Grand Prix της Formula 1, στις 5 Οκτωβρίου.

Οι γονείς του εξέδωσαν μία ανακοίνωση όπου υπογραμμίζουν ότι ο γιος τους αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

«Ο Ζιλ δεν είναι πια στο τεχνητό κώμα, ωστόσο εξακολουθεί ακόμη να είναι αναίσθητος. Αναπνέει χωρίς βοήθεια και οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές, αλλά η κατάστασή του εξακολουθεί να λογίζεται κρίσιμη. Η θεραπεία του εισέρχεται σε μια νέα φάση, η οποία αφορά στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η σταθερή κατάσταση της υγείας του επέτρεψε τη μεταφορά του 25χρονου Μπιανκί από πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νίκαιας. Η οικογένειά του ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον φρόντισαν στην Ιαπωνία και εξέφρασε την ανακούφισή της, επειδή θα μπορέσει να συνεχίσει τη θεραπεία του «περιτριγυρισμένος και με την υποστήριξη της ευρύτερης οικογένειας και των φίλων του».